El Campionat d’Europa d’Autocross torna a Mollerussa

• El Circuit Parc de la Serra acull aquest cap de setmana la segona edició de l’autocross de Mollerussa, última prova de l’Euro AX 2022
• Segona visita del certamen continental per a tancar la temporada
• Miguel Gayoso, candidat al títol en el FIA CrossCar Academy Trophy, o Juanjo Moll seran alguns dels referents en la prova de casa

La gran festa del motor de Mollerussa continua un nou cap de setmana. Després de l’èxit de la setena prova del Campionat d’Espanya d’Autocross, el Circuit Parc de la Serra rep a l’Euro AX en un gran ambient de passió per l’automobilisme, sota el qual es decidiran els títols de l’edició 2022. Entre ells, Miguel Gayoso entre els més joves del FIA CrossCar Academy Trophy; amb Juanjo Moll barallant fins al final pel de el FIA European CrossCar Championship.

Després de l’èxit l’any passat, quan les curses d’autocross van prendre el Circuit Parc de la Serra, la Escuderia Mollerussa ha tornat a apostar per una fórmula en la qual primer competeixen els certàmens espanyol i català, abans que els grans titanes del Campionat d’Europa d’Autocross posin l’emoció amb les seves espectaculars batalles en terra a penes uns dies després. D’aquesta manera, Mollerussa s’ha convertit, de nou, en la capital de l’automobilisme esportiu amb els monoplaces d’autocross i carcross com a senyal d’identitat.

La presentació de tots dos esdeveniments, realitzada en la Plaça Manuel Bertrand de la capital del Pla d’Urgell, va comptar, en primer lloc amb la presència dels responsables de la Escuderia Mollerussa i de les autoritats locals; i posteriorment, amb Dofí Lahoz, multicampió d’autocross i constructor de carcross, i Ares Lahoz, pilot del Campionat d’Europa.

D’igual manera que l’any passat, la Escuderia Mollerussa ha fet una gran feina en els mesos previs per a deixar el Circuit Parc de la Serra llest per a les dues cites esportives que s’aveïnen, la del passat cap de setmana amb el CEAX i la d’aquest amb la ronda final de l’Euro AX. Dos caps de setmana en els quals l’essència de l’autocross està fent la seva màgia per a delectar als espectadors que acudeixin a viure de primera mà les curses.

El Campionat d’Europa d’Autocross aterra a Mollerussa amb una batalla espectacular pel títol en la categoria màxima de Super Buggy, amb l’empat a punts al capdavant de la classificació entre Petr Nikodém i Bernd Stubbe. Una mica més tranquil·les estan les aigües en Buggy 1600 i Júnior Buggy, deixant per als dos certàmens de Carcross la tensió per les lluites per a la glòria absoluta. David Méat comanda la general en el Campionat d’Europa de Carcross (Euro XC), seguit de l’espanyol Juanjo Moll. Així mateix, és el jove gallec Miguel Gayoso qui part amb avantatge de cara al títol del FIA CrossCar Academy Trophy, amb Valentino Ledda just a la seva saga.

Es presenta una última prova de la temporada de l’Euro AX d’alt voltatge, activitat que començarà el dissabte amb el Warm Up a les 10 hores. Posteriorment, arribarà el torn de les dues sessions de qualificació, a les 11h20 i 14h, abans de la Heat 1 a les 16.20 hores. El diumenge començarà amb la Heat 2 a les 9h30 i després tindrà lloc la Heat 3 a les 11h30. Amb aquests resultats, es confeccionaran les graelles de sortida per a Semifinals, previst cap a les 13h30, abans que el semàfor doni l’ordre de sortida per a les curses decisives, les Finals de l’Autocross de Mollerussa.

Tota l’emoció del XXX Premi Ara Lleida podrà viure’s i gaudir-se des del Circuit Parc de la Serra, amb un canal per a adquisició d’entrades en el seu web. A més, tot aquell que no pugui acostar-se a Mollerussa, podrà viure en directe a través de la pantalla la retransmissió oficial. Tota la informació de l’esdeveniment, així com el portal per a adquirir les entrades, està disponible en la web oficial de Escuderia Mollerussa: https://escuderiamollerussa.com.

Ja està tot a punt per a continuar amb la gran festa del motor, amb l’autocross com a gran protagonista, a Mollerussa.

Premsa Escuderia Mollerussa: https://escuderiamollerussa.com

Més informació (Premsa): info@elacelerador.com